Ventilatie

Een gezond huis heeft een goede ventilatie nodig. Ventilatie werd enkele jaren geleden door de overheid verplicht. Hoe meer men namelijk isoleert en luchtdicht bouwt, hoe belangrijker het is verse lucht toe te voeren aan uw huis.

Ventilatiesystemen

Er zijn 4 systemen voor ventilatie:

  • Systeem A: natuurlijk ventilatie via ramen of roosters.
  • Systeem B: mechanische toevoerventilatie
  • Systeem C: mechanische afvoerventilatie
  • Systeem D: balansventilatie

De meest energiezuinige manier om te ventileren is via een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, of balansventilatie.

Wij bieden u verschillende systemen aan om uw woning zo optimaal mogelijk te ventileren.

Systeem C

Mechanische afvoerventilatie: Hierbij gebeurt de luchttoevoer op natuurlijke wijze via roosters in de ramen. De luchtafvoer gebeurt via een mechanisch afvoersysteem met kanalen. Hierin maken we een onderscheid tussen het ventilatiesysteem C, C+ en C+EVO waarbij de afvoer automatisch geregeld wordt volgens een aantal parameters (CO2, afwezigheidsdetectie,…).

Systeem D

Mechanische af- en toevoer: Bij systeem D worden beide luchtstromen, toevoer en afvoer, mechanisch geregeld. Wat het systeem energiezuinig maakt, is dat er gebruikt gemaakt wordt van warmte-recuperatie. De warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt gebruikt om de aangezogen buitenlucht te verwarmen. Wanneer het dan buiten erg koud is, 0°C bijvoorbeeld, kan via de afgevoerde lucht van 20°C de aangevoerde lucht opgewarmd worden tot 15°C of meer. Hoog-rendement systemen halen een rendement van meer dan 80%.

Recente realisaties

Wilt u meer info of een afspraak?
Bel of mail ons vrijblijvend.